Har du hört talas om den försvunna staden Atlantis? Det är en mystisk stad som sägs ligga under vattenytan, men ingen har någonsin hittat den – förrän nu. I Secrets of Atlantis Slot ifrån den välkända spelutvecklaren NetEnt får du följa med till havets värld och snurra hjulen bland sjöjungfrur, havsdjur och juveler. Med lite hjälp ifrån re-spins, kolossala symboler och wilds kan du bli den som hittar Atlantis mest värdefulla skatter. Här bjuds det på en minst sagt magiskt spelupplevelse!

Spelet är kanske inte ett av NetEnts mest kända, men det är absolut värt en spelomgång, eller till och med två. Secrets of Atlantis Slot lanseades 2016 och är därför en ganska ny slot på marknaden. Här har spelutvecklaren skapat ett vackert tema med grafik och ljud som förstärker spelupplevelsen till max. Dessutom har de hittat på nya, väldigt spännande, bonusfunktioner som kan öka dina vinstchanser ordentligt. Bland annat hittar du en kolossal symbol som du aldrig sett den förr!

Insatsmöjligheter och vinstlinjer

Secrets of Atlantis Slot spelas på klassiska fem hjul, men istället för tre rader symboler finns här fyra. Detta innebär att antalet symboler på spelplanen är fler, vilket i sin tur leder till fler vinstlinjer. I denna slot finns 40 vinstlinjer som ger dig maximalt antal vinstchanser under varje spelomgång, då dessa linjer är låsta. Du kan alltså inte använda linjerna för att ställa in din insats, utan detta gör du smidigt med hjälp av insatsnivå och myntvärde.

Sloten har tio olika insatsnivåer och ett myntvärde som sträcker sig mellan 0,01 – 1,00. Maximal insats per snurr är 2 000 kronor och minsta är 2 kronor, så det finns en nivå som passar alla typer av spelare. Du justerar enkelt din insats genom att sänka och höja insatsnivåerna och myntvärdet för att hitta en insatsnivå som passar dig. I kontrollpanelen under spelplanen kan du även aktivera autoplay, där hjulen snurrar av sig själva. Det finns även en knapp för maxbet.

Symboler

NetEnt har minst sagt varit inspirerade när det kommer till produktionen av denna slot. Eftersom temat kretsar kring den försvunna staden Atlantis är hjulen prydda med vackra symboler i form av till exempel musslor innehållande pärlor, vackra juveler och havsdjur av olika slag, till exempel en sköldpadda, en krabba och en manet. Det finns även en vacker sjöjungfru som har en extra intressant funktion, men denna ska vi titta närmare på längre ned i denna recension. Låt oss titta närmare på symbolernas värde.

Den symbol du verkligen vill skapa vinnande kombinationer med är musslan innehållande en pärla. Denna ger dig nämligen en vinst på 500 mynt om du lyckas snurra fram fem likadana symboler. När det gäller symbolerna i övrigt i detta spel har samtliga ett ganska lågt värde, vilket är lite ovanligt om vi jämför med andra slots. Samtidigt är det främst bonusfunktionerna man vill åt i detta spel. Det är med hjälp av dessa som vinsterna verkligen kan bli höga.

Bonusfunktioner

Secrets of Atlantis Slot är en ganska ny slot och därför har den en del moderna och innovativa bonusfunktioner. Först och främst bjuder spelet på en så kallad Highlight Feature. Denna funktion aktiveras slumpmässigt på antingen hjul 2, 3 och 4 och om funktionen skulle aktiveras på samtliga hjul kommer en kolossal symbol som täcker 4×3 symboler och ett re-spin att aktiveras. Här kan vinsterna snabbt bli stora! Funktionen kan dessutom aktiveras på nytt om Highlight Feature täcker alla tre hjulen.

Sloten bjuder även på en så kallad Nudge Wild. Denna wild-symbol dyker upp i form av en vacker sjöjungfru och den täcker hela hjul. Skulle denna symbol endast vara delvis synlig på spelplanen kommer den att knuffas antingen upp eller ner för att täcka hela spelplanen. Precis som vanligt är wild-symbolens funktion att ersätta andra symboler för att hjälpa spelaren skapa en vinnande kombination. Några free spins finns tyvärr inte i Secrets of Atlantis Slot, men samtidigt erbjuds re-spins som är i princip lika underhållande.

Sammanfattning

Secrets of Atlantis Slot är en vacker NetEnt-slot där både grafik och ljud speglar det intressanta Atlantis-temat utmärkt. Här får du följa med till en magisk undervattensvärld och snurra fram kolossala symboler, Nudge Wilds och re-spins för att öka vinstchanserna rejält. Du spelar på 5 hjul med 40 vinstlinjer och du kan satsa upp till 2 000 kronor per omgång, vilket innebär att alla typer av spelare kan bli en del av äventyret. Dessutom kan du spela både via mobil och dator. Det finns få svagheter i denna slot, men en av dem är att spelet saknar både bonusspel och free spins. Detta kan göra vissa spelare lite uttråkade, men här bjuds det istället på andra roliga funktioner. De kolossala symbolerna är extra intressanta och det är även Nudge Wild-symbolen. Även om detta inte är en av NetEnts mest populära slots är det helt klart ett spel värt att testa. Upptäck Atlantis du också och se om du kan snurra hem havets rikedomar!