Warlords: Crystals of Power är slotten som tar dig med på ett hisnande äventyr bland krigshjältar och magiska kristaller! Bakom denna otroligt välproducerade slot ligger självklart den välkända svenska spelutvecklaren NetEnt, som gång på gång briljerar med grafik, ljud och funktioner av allra högsta klass. Denna fantasyslot släpptes så sent som 2016 och fångade genast många spelares intresse. Kanske berodde det på det intressanta temat eller kanske på de många bonusfunktionerna. Här finns det mängder av fantastiska vinstmöjligheter!

Det finns många faktorer som får denna slot att sticka ut ifrån mängden. Först och främst har NetEnt skapat ett innovativt tema, där handlingen kretsar kring tre mäktiga krigshjältar som alla har vars ett djur och vars en magisk kristall. Redan i början av spelet får du följa med i ett mäktigt intro där huvudkaraktärerna presenteras för dig. Dessutom innehåller spelet staplade symboler, wilds och scatters som kan aktivera tre olika free spins-lägen där vinsterna kan bli skyhöga!

Vinstlinjer och insatser

Warlords: Crystals of Power har en uppsättning på fem hjul och tre rader, precis som många andra slots idag. Dock har detta spel något fler vinstlinjer än vanligt, närmare bestämt 30 stycken. Dessa linjer är dessutom fasta och kan inte justeras av dig som spelar för att ändra insatsen. Med andra ord innebär detta att alla vinstlinjer är aktiva under varje snurr, så att dina chanser till vinst alltid ska vara så stora som möjligt. Hur de olika vinstlinjerna ser ut kan du se i spelinformationen.

Spannet för insatser i Warlords: Crystals of Power är brett, vilket betyder att många olika spelare är välkomna att spela. Du kan spela för så lite som 0,15 euro per snurr eller så mycket som 150 euro – du bestämmer. Insatsen ställer du enkelt in med hjälp av knapparna under spelplanen. Där väljer du hur många mynt du vill spela med, alltså insatsnivå, mellan 1 – 10 och myntvärde mellan 0,01 – 1,00. Du kan även ställa in autoplay, så att hjulen snurrar ett visst antal gånger i följd.

Symboler

Symbolerna i Warlords: Crystals of Power är av allra högsta kvalitet. Här har NetEnt verkligen lagt manken till och skapat fantastiska symboler som verkligen passar in i det intressanta fantasytemat. Extra intressanta är de tre huvudkaraktärerna i spelet som alltid dyker upp som staplade. Varje krigare har dessutom en egen mask som dyker upp på hjulen och även deras djur får egna symboler. Några spelkortssymboler finns inte i denna slot, vilket helt klart är en fördel, då dessa hade förstört den utmärkta spelmiljön.

Precis som vanligt finns det symboler som är värda mer än andra, men symbolernas värde i denna slot är generellt sett ganska låga. Den mest värda symbolen, den röda samurajen, ger dig 300 mynt om du lyckas få 5 likadana symboler på en vinstlinje. Fem gröna krigare ger dig 200 mynt och fem blåa krigare ger dig 150 mynt. De minst värda symbolerna är krigarnas masker. Dessa ger dig mellan 60 – 40 mynt för en vinnande kombination med fem symboler.

Bonusfunktioner

Warlords: Crystals of Power är ett spel som är minst sagt fyllt till bredden när det kommer till bonusfunktioner. Krigarsymbolerna kommer först och främst alltid som staplade, vilket är en bonus i sig. Därefter har NetEnt inkluderat en klassisk wild-symbol i form av de tre magiska kristallerna som kan ersätta alla symboler utom scatters. Det finns även tre olika wild-funktioner (Random Overlay Wild) som aktiveras slumpmässigt under varje snurr och som kan lägga till upp till fem extra wilds på spelplanen.

Det finns tre olika scatters i spelet som dyker upp i form av olika flaggor; en röd, en grön och en blå. Varje scatter kommer med en egen free spins-runda där extra free spins kan aktiveras för att ge dig extra stora vinster. Detta är dock inte allt – du kan även trigga en Battle-funktion om två olika scatters dyker upp på spelplanen. Då kommer två av de tre krigarna att duellera, du kommer att belönas med ett re-spin och få chansen att snurra fram ytterligare scatters.

Sammanfattning

Warlords: Crystals of Power är helt klart ett underhållande spel. Här finns en spännande handling där tre krigare står i centrum och mängder av bonusfunktioner som kan få dina vinstchanser att skjuta i höjden. Du kan bland annat aktivera slumpmässiga wilds, snurra fram staplade symboler och starta tre olika free spins-rundor där du kan vinna extra spins. Dessutom kan du satsa upp till 150 euro per omgång och du spelar med så mycket som 30 fasta vinstlinjer som maximerar dina vinstmöjligheter. Det är svårt att hitta svagheter i denna slot. Det enda skulle väl vara att det kanske inte är det optimala spelet för dig som inte är ett fan av fantasyspel, då detta spel kan bli ganska intensivt. Dessutom finns det flera slots som tillåter insatser upp till 200 euro samt rörliga vinstlinjer. I övrigt är detta helt klart en produktion som NetEnt bör vara stolta över, då grafik och funktioner är minst sagt imponerande. Testa Warlords: Crystals of Power idag!