Om du har varit i Thailand kommer du att känna igen bilderna på hjulen även om de faktiskt är klichéer från turistreklamen. Har du varit på någon turistort vid havet kommer du att känna igen long-tailbåtarna och templen, men Thailand har så mycket mer att erbjuda som inte ryms i denna slot. Du får i stället glädja dig åt en lugn och vilsam slot som med fördel spelas med autospin-funktionen. Gör din insats och luta dig bakåt och njut.

Det var 2014 som Barcrest släppte denna videoslot med 10 fasta vinstlinjer. Det är en detalj som kännetecknar spelen från Barcrest. För att i någon mån kompensera för de 10 fasta vinstlinjerna så erbjuder sloten ett stort spann vad insatsernas storlek beträffar. Från 0,01 upp till 50 per linje. Minsta insats blir då 1 krona. I övrigt så spelar du på fem hjul som bjuder dig på symboler i tre rader. Du kan vinna upp till 250 000 mynt.

Vinstlinjer och insatser

Det förenklar mycket för spelare när tillverkarna ger spelen ett antal fasta vinstlinjer. Det är inte smart att snåla in på sådana och spela med färre än max. Här har du 10 fasta vinstlinjer och du kan välja att bara satsa 0,01 per linje och då blir din insats 1 krona för ett snurr. Du kan som mest satsa 5,00 på ett snurr och då blir den totala insatsen 5 000 kronor. Du reglerar lätt din insats nere till vänster på spelplanen.

Det finns flera kombinationer som ger skapliga vinster och speltillverkaren har lagt en övre gräns som gör att du som mest kan vinna 250 000. Du vinner i denna slot på samma sätt som vanligt, du ska ha minst tre likadana symboler i rad på en vinstlinje med början på det första hjulet till vänster. Det finns fem unika symboler som betalar bra samt fem spelkortssymboler som betalar mindre. Lotusblomman som givit spelet sitt namn dubblerar sin funktion genom att vara både scatter- och wild-symbol.

Grafik och symboler

Grafiken är inte mer än medelmåttig och symbolerna är inte särskilt detaljerade i sin framtoning i Thai Flower. Det finns fem unika symboler och för att börja med den bäst betalande så är det den vackra thailändska flickan med en blomma i håret. Får du fem av henne på en vinstlinje vinner du 1 000x. Sedan kommer elefanten och tempelbyggnaden som ger dig 500x. Kvar är long-tailbåten och det lilla skrinet av mässing som ger 250x vid fem på en vinstlinje.

De lägre betalade symbolerna är spelkortssymbolerna ess, kung, dam, knekt och 10. De betalar från 100 till 150 gånger din insats. Till sist finns lotusblomman som har givit spelet dess namn. Lotusblomman har två funktioner i spelet, dels är blomman spelets wild-symbol och ersätter därför alla andra symboler för att skapa vinnande kombinationer. Den fungerar med andra ord som spelets joker. Som scatter fungerar den om den kommer upp med tre stycken på hjul 1, 3 och 5. Då får du 12 free spins.

Bonus- och specialfunktioner

Den enda specialsymbolen som finns i spelet är lotusblomman med sina båda specialfunktioner som både wild-symbol och scatter. Dels fungerar den som wild och är då spelets joker och ersätter alla andra symboler. Lotusblomman är även scatter och får du en lotusblomma vardera på hjul 1, 3 och 5 triggar du igång bonusspelet. Bonusspelet är en omgång med free spins, men det är så mycket mer. I bonusspelet reduceras antalet symboler som är i spel till endast tre olika.

Bonusspelet börjar med att tre bonusblommor syns på skärmen. De öppnar sig i tur och ordning och visar de tre symboler som du ska spela med i bonusrundan. Nu hoppas du naturligtvis att det ska bli de högre betalande symbolerna som dyker upp, men de tilldelas dig slumpmässigt. Nu har du en runda med 12 free spins att genomföra med bara tre sorters symboler som dessutom kommer staplade. Nu har du stora chanser att få både fyra och fem symboler på en vinstlinje.

Sammanfattning

Thai Flower Slot är en videoslot som kom ut på casinon online 2014. Den är utvecklad av Barcrest. Sloten är traditionellt uppbyggd och har få funktioner vilket gör den lämpad att spelas med autospin. Du kan göra högst 50 spins i rad. På spelplanen ser du fem hjul med tre rader symboler och du spelar med 10 fasta vinstlinjer. För att kompensera dig för att du inte får välja antalet vinstlinjer kan du i stället välja mellan många olika myntvärden. Grafiken känns inte helt up to date och flera symboler hade kunnat vara mer detaljrika. Däremot har de använt möjligheterna till animationer och då vid vinster. Bonusspelet är annorlunda och bra, det är en runda med 12 free spins men det intressanta är att du spelar de 12 snurren med bara tre olika symboler. Det finns inga multiplikatorer som hjälper dig att få höga vinster men du har stora chanser i bonusspelet att få fyra eller fem lika symboler på en vinstlinje.