Unicorn Legend är en förtrollande och sagolik spelautomat som tilltalar alla våra estetiska sinnen. Spelet är färgglatt och glittrande, med vackra solnedgångar och svävande älvor. Temat är helt sagolikt och den mystiska enhörningen är spelets stjärna. I Unicorn Legend kan du vinna antingen 10, 15 eller 20 free spins med olika multiplikatorvärden som triggas när du vinner wild-vinster i free-spins-läget. Här har du alltså chansen att vinna stora vinster! Största vinsten per snurr i standardspelet är 2 000 mynt.

Unicorn Legend är skapat av den populära speltillverkaren NextGen, och denna spelautomat släpptes på spelmarknaden den 15 augusti år 2013. Spelet har alltså några år på nacken, men det har fortfarande massor att erbjuda. Spelet har 5 hjul, 3 rader och 25 stycken vinstlinjer. Unicorn Legend klassas som ett spel med låg-medium volatilitet och det har en RTP på 95,4 %. Vill du lära dig mer om detta förtrollande spel? Läs då vidare här nedan för en fullständig recension!

Insatser och vinstlinjer

Unicorn Legend har en vanlig uppbyggnad för videoslots med 5 hjul, 3 rader och 25 stycken vinstlinjer. Vinstlinjerna är justerbara och du kan alltså välja att spela med mellan 1 till 25 vinstlinjer. Antalet vinstlinjer påverkar också din totalinsats, eftersom summan av insatserna per vinstlinje påverkas. Du får alltså lägre totalinsats ju färre aktiva vinstlinjer. Du kan dock också justera totalinsatserna i spelet genom att ändra spelets insats som du antingen gör på knappen “bet” eller via kugghjulet med inställningar, beroende på vilken version av spelet du spelar.

Insatsen, eller myntvärdet, som du kan ställa in varierar mellan dessa värden i kronor: 0,10, 0,20, 0,25, 0,5, 1, 2, 2,5, 5, 10, 20,25 och 30. Detta gör att den minsta totala insatsen du kan snurra hjulen för i Unicorn Legend är så lite som 0,10 kronor. Den allra högsta insatsen som du kan göra med 25 vinstlinjer och högsta myntvärdet på 30 kronor är 750 kronor. Du kan variera dina totalinsatser stort med detta upplägg som Unicorn Legend har.

Symboler

Unicorn Legend har sammanlagt 12 stycken olika symboler. 4 av symbolerna är riktigt värdefulla och de är också temarelaterade. Dessa symboler är den vita enhörningen i månskenet, scatter-symbolen som består utav en symbol med många färger, den blonda älvan med rosa och lila vingar samt det vackra vita slottet. Det finns också två temarelaterade symboler med ett lite mindre värde som är en fin pärluggla och en vacker blomma. Alla dessa symboler är extra värdefulla och mest värdefull i mynt sett är älvan.

Unicorn Legend har förstås också symboler som inte har så stort myntvärde och dessa är glänsande spelkortssymboler i olika färger, med växter och bär växande på symbolerna. Symbolerna är A, K, Q, J, 10 och 9. Spelets scatter-symbol är symbolen med massor av snirkliga mönster och färger och wild-symbolen är förstås den ståtliga och magiska enhörningen, och den är extra värdefull just i Unicorn Legends. Läs vidare för att ta reda på mer om bonusfunktionerna och de speciella symbolernas funktion!

Bonusfunktioner

Wild-symbolen i spelet är som sagt den vita enhörningen med blå man och svans som står ute i det vackra månskenet. Den kan som vanligt ersätta alla symboler i spelet förutom scatter-symbolen och på detta sätt skapa fler vinstchanser och bättre vinster. Enhörningen dyker endast upp på hjul 2, 3 och 4. Denna symbol med enhörningen har en speciell funktion i free spins-läget då den aktiverar multiplikatorer på vinsterna som görs i free spins-läget. Detta kan du läsa mer om en liten bit ner.

Vinster som görs med scatter-symbolen multipliceras med den totala insatsen. För att vinna free spins måste du få minst 3 scatter-symboler. Du får på egen hand avgöra hur många free spins du vill ha, och också vilka multiplikatorer du vill använda. Ju färre free spins du väljer desto högre multiplikatorer, och vice versa. Väljer du 10 free spins är alla enhörningsvinster x6, x8 eller x12. Väljer du 15 free spins är alla enhörningsvinster x4, x5 eller x6. Med 20 free spins multipliceras enhörningsvinsterna med x2, x3 eller x4.

Sammanfattning

Unicorn Legend från NextGen är ett förtrollande och sagolikt spel, och det gör att dina sinnen slappnar av och tar dig med till din barndoms drömmar. Här bland vacker natur, älvor, enhörningar och sagoslott finns dessutom massor av fina vinstchanser! Du kan med hjälp av enhörningen göra din free spins-runda extra spännande eftersom du helt själv får välja hur många free spins du vill ha. Vill du kanske hellre ha få free spins men högre multiplikatorer på vinsterna som görs med enhörningen? Att valet är fritt och tillhör spelaren i Unicorn Legend är en trevlig twist, och dessutom finns här massvis med olika insatsval att göra. Spelet är verkligen flexibelt och passar både nybörjare och vana spelare. Spelet är en låg-medium volatilitets-slot och betalar därför ut vinster ganska ofta och vinsterna är låga till medium i storlek. Vill du följa med till denna sagolika värld och leta efter den vackra enhörningen samt ha chansen på fina vinster? Ta då en tur till Unicorn Legends glänta!