Den välkända spelutvecklaren NetEnt erbjuder mängder av populära slots, men Secret of the Stones Slot är kanske inte en av de första man lägger märke till. Detta är synd, då denna spelautomat inte bara bjuder på vacker grafik och en nästan avkopplande spelupplevelse – det finns även en mängd vinstchanser som gömmer sig bakom de mystiska stenarena! Slotten släpptes under hösten 2013 och har därför varit med ett tag. Detta märks dock varken på grafik eller funktioner i spelet.

Här är det en klassisk speluppsättning som gäller med 5 hjul, 3 rader och 25 fasta vinstlinjer som är aktiva under varje snurr för att maximera dina chanser till vinst. När det gäller funktioner i spelet erbjuds allt ifrån scatters till wilds och till och med ett bonusspel där du som spelar själv kan vara med och interagera för att påverka spelets utgång. När det gäller spann för insatser är detta ganska brett, du kan satsa upp så mycket som 125 euro per snurr.

Insatser och vinstlinjer

Secret of the Stones Slot är ett spel som tillåter dig att så mycket som 125 euro per omgång, vilket betyder att det helt klart är en slot lämpad för dig som gillar att satsa stort. Minsta insatsen är dessutom 0,25 euro, så spelet passar minst lika bra för dig som gillar att spela med mindre insatser. Det finns tio olika insatsnivåer och ett myntvärde som sträcker sig från 0,01 – 0,50. Dessa använder du för att ställa in din insats.

Vinstlinjerna i slotten är fasta, vilket betyder att de inte kan användas för att ställa in din insats. De är däremot 25 till antalet och eftersom de alltid är aktiva under varje spelomgång har du alltid maximalt antal vinstchanser. Vissa spelare kan tycka att fasta vinstlinjer är lite tråkigt, men samtidigt gör detta upplägg det mycket bekvämare att spela på Secret of the stones. Dessutom är det väldigt få slots idag som tillåter spelaren att justera insatsen med hjälp av rörliga vinstlinjer.

Symboler

Temat i Secret of the Stones Slot är som tidigare nämnt inspirerat av den keltiska eran. Därför har NetEnt såklart lagt ner mycket energi på att skapa så passande symboler som möjligt. På hjulen hittar du vackra symboler inristade i sten och de kommer i form av djurhuvuden och klassiska spelkortssymboler. Varje gång du snurrar hjulen hör du ett härligt ljud ifrån stenar som slås samman och i bakgrunden spelas lugn, avkopplande musik som är svår att tröttna på.

När det kommer till värdet på olika symboler skiljer sig detta en hel del. Den symbol du verkligen bör hålla ett öga på är hjorten, då den är värd allra mest. Lyckas du skapa en vinnande kombination med fem sådana symboler vinner du så mycket som 1250 mynt. Symbolen med näst högst värde är ugglan och hjorten. De lägst betalande symbolerna är i vanlig ordning spelkortssymbolerna. Många spelutvecklare använder sig av dessa för att spelare enklare ska kunna skilja på symbolernas värde.

Bonusfunktioner

Nu till det mest intressanta i hela spelet – bonusfunktionerna. Slotten har först och främst en wild-symbol som dyker upp i form av en äldre man iklädd huva med texten “wild”. Denna symbol agerar som substitut för övriga symboler på spelplanen, förutom scatters, för att skapa större vinster. Secret of the Stones Slot erbjuder även en scatter i form av ett gyllene träd med texten “scatter”. Tre eller fler av dessa symboler aktiverar 10 free spins som kan öka dina chanser till extra vinster.

Detta är dock inte allt – innan du snurrar hjulen ska du ta reda på vad som döljer sig bakom stenarna i en magisk skog. Hur många stenar du får välja beror på hur många scatters du snurrat fram för att aktivera bonusläget. Här finns mängder av extra bonusfunktioner att aktivera, så som upp till 10 extra free spins, multiplikatorer på upp till x2, extra wild-symboler eller wild reels. Det du hittar bakom stenarna avgör vilken funktion som kommer att aktiveras under din free spins-runda.

Sammanfattning

Secret of the Stones Slot är ett underhållande spel med ett vackert keltiskt tema. Här spelar du bland magiska stenar i en förtrollande skog och till din hjälp har du både wilds, free spins och bonusspel. Du spelar som vanligt på 5 hjul och 3 rader med 25 fasta vinstlinjer. Som mest kan du satsa upp till 125 euro per snurr och självklart fungerar spelet minst lika bra i mobilen som på datorn. Du kan med andra ord ta med dig spelet vart som helst!

Det är svårt att hitta svagheter i denna härliga slot, men det enda vore väl att det lugna temat kanske inte passar alla typer av spelare. Det går dessutom inte att satsa upp till 200 euro per snurr, vilket många andra slots tillåter. Utöver detta är Secret of the Stones Slot helt klart en slot värd att testa, inte minst om du gillar mjukare slots som är fyllda av intressanta bonusfunktioner. Följ med på ett äventyr till en förtrollad skog och se om du tar hem storvinsten!