I The Spin Lab får du följa med ner i det mörka och mystiska labbet där allting handlar om molekyler, atomer, atomkärnor, DNA, föreningar och en mystisk grön och silvrig kub. The Spin Lab har flera bonusfunktioner, exempelvis kan du vinna free spins och i free spins-läget finns flera andra bonusar att vinna eftersom du får välja 3 extra funktioner att aktivera under gratissnurren. Här finns många val att göra, så var beredd och undersök vartenda val och välj det som är bäst för dig.

The Spin Lab är en spelautomat med tema forskning och experiment som är tillverkad utav spelutvecklaren NextGen. Spelet släpptes år 2015 och detta är en riktigt färgsprakande historia då spelets grafik och symboler är målade i olika starka färgkombinationer. Spelet har 5 hjul med 3 rader och 25 stycken vinstlinjer. Här kan du använda dig av bonusfunktioner som multiplikatorer, staplade wild-symboler och mycket mer. Maxvinsten ligger på trevliga 25 000 mynt och spelets RTP är 95,93 %. Spelet har en medium volatilitet.

Insatser och vinstlinjer

The Spin Lab är en typisk videoslot och har en vanlig uppbyggnad för en spelautomat av den här typen. Spelet har som tidigare nämnts 5 hjul, 3 rader och 25 stycken vinstlinjer. Eftersom vinstlinjerna är fixerade i detta spel så är det alltid 25 vinstlinjer som du snurrar hjulen med. Det innebär också att du inte kan finjustera insatserna i spelet med hjälp av antalet aktiva vinstlinjer. Vinsterna i spelet betalar ut från vänster till höger på vinstlinjerna.

Insatserna i The Spin Lab har en bra spridning, så här kan både spelaren som vill spendera lite snurra hjulen och ha roligt, och det kan också spelaren som vill satsa högt! Eftersom spelet har en medium volatilitet kommer vinsterna att dyka upp hyfsat ofta på en skala där spelautomater kan ha låg, medium eller hög volatilitet. Totalinsatserna i spelet justeras direkt och den lägsta insatsen är 0,4 euro och den högsta insatsen som kan göras är 200 euro.

Symboler

The Spin Lab har ju ett tema på forskning och experiment, och då särskilt sådant som handlar om molekyler, atomer, DNA-strängar och mystiska kuber. Så i denna spelautomat får du snurra hjulen med symboler som består just av ovanstående föremål. Alla symboler är färgstarka och målade i flera olika färger. Exempelvis så är wild-symbolen en regnbågsfärgad DNA-sträng och scatter-symbolen är en gnistrande silverfärgad atomkärna. I spelet finns också symboler bestående av spelkortssymboler så som A, K, Q, J, 10 och 9.

De symboler i The Spin Lab som betalar ut bäst vinster är förstås scatter-symbolen som triggar igång free spins, wild-symbolen som hjälper till att skapa fler och bättre vinster på vinstlinjerna och den mystiska gröna och silvriga kuben. Det är också wild-symbolen som betalar ut värdefullaste myntvinsten i spelet, tätt följd utav scatter-symbolen och den mystiska kuben. Alla symboler förutom spelkortssymbolerna betalar ut bra myntvinster, medan spelkortssymbolerna är spelets lägst värda symboler. De symboler som följer spelets tema är också involverade i olika bonusfunktioner.

Bonusfunktioner

NextGen skapade en riktigt intressant kombination av bonusfunktioner när de utformande spelautomaten The Spin Lab. Det här kommer du att märka längre ner i detta stycke där vi ska berätta hur generöst free spins-läget faktiskt är! Först och främst ska vi påminna om att wild-symbolen i spelet är den regnbågsfärgade DNA-strängen med texten “wild” och den kan ersätta alla symboler förutom scattern. Scatter-symbolen däremot är en gnistrande atomkärna med texten “scatter” på. Dessa två symboler går helt enkelt inte att ta miste på!

När du landar 3 eller fler scatter-symboler belönas du med The Spin Lab Bonus som bland annat innehåller 5 free spins. Utöver det ska du välja ut 3 stycken bonusar från 13 olika bonusfunktioner. Du kan exempelvis välja att få staplade symboler av de högutbetalande symbolerna, eller extra höga symbolvinster med multiplikator, staplade wild-symboler, wild-multiplikatorer upp till x10, x2 multiplikator på alla vinster, att vinster betalar ut åt båda hållen eller 5 extra free spins. Det finns mycket att välja bland så läs hela vinsttabellen i spelet!

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan vi säga att The Spin Lab från NextGen är ett spel som till ytan är okomplicerat och enkelt, om vi bortser från dess komplexa symboler. På spelets insida och bland bonusfunktionerna hittar vi dock massor av generösa erbjudanden där du själv som spelare har makten att skräddarsy din egen bonusfunktion! Det här gör att spelet alltid är roligt och annorlunda, eftersom valen du gör troligen varierar från gång till gång. Spelet har dessutom bra spridning på insatserna!

Nackdelen med spelet kan vara dess lite skrikiga grafik, men detta vägs upp av temat och bonusfunktionerna. Är du nyfiken på att experimentera dina egna bonusfunktioner för att kunna vinna stort så är det här spelet något för dig att prova på. Maxvinsten i The Spin Lab uppgår dessutom till 25 000 mynt och det finns andra roliga vinster också. Testa dina kunskaper i kemi i spelautomaten The Spin Lab och njut av att kunna skräddarsy din egen spelupplevelse!