Starburst är en av de mest populära slotarna på nätet idag. Skaparna är inga mindre än NetEnt och sloten släpptes redan 2012. Dock är den fortfarande omåttligt populär och lockar spelare med sin enkelhet. Temat är rymden, symbolerna är ädelstenar och du kan vinna på båda hållen i denna magnifika spelautomat. Vid första anblick kanske den inte verkar vara något speciellt, men miljontals spelare kan sannerligen inte ha fel. Du kan dessutom vinna upp till 50 000 mynt!

Spelets uppbyggnad är vanlig med fem hjul och tre rader. Dock finns det endast tio vinstlinjer i sloten, men eftersom du kan vinna både från vänster och höger är det egentligen 20 stycken. Du kan satsa från 1 krona upp till 1 000 kronor per snurr vilket gör att alla spelare har möjlighet att snurra på hjulen i Starburst. Denna slot har inte en massa specialfunktioner utan allt kretsar kring wild-symbolen och dess funktioner, det är en enkel men väldigt populär slot.

Insatser och vinstlinjer

Spelautomaten Starburst består av fem hjul och tre rader med symboler, inga konstigheter där alltså. Det finns endast tio vinstlinjer, dock fungerar de annorlunda än i andra slotar. Du kan nämligen vinna både från vänster och höger, vilket ger dubbelt så många vinstchanser. Så länge du får minst tre matchande symboler på en vinstlinje vinner du, oavsett om de börjar på hjulet längst till vänster eller hjulet längst till höger. Detta är en av de saker som gör sloten speciell.

Insatser ställer du in med hjälp av myntvärde och insatsnivå. Lägsta insatsen är 1 krona per spel och den högsta insatsen är 1 000 kronor per spel. Starburst har en RTP på 96,09 % i kombination med en låg volatilitet. Detta betyder att det kan klirra till i kassan med vinster ofta, dock är vinsterna inte så höga. Maxvinsten i Starburst ligger på 50 000 mynt vilket ändå kan bli en hel del beroende på vilken insats du spelar med.

Symboler

Det finns sammanlagt sju standardsymboler i Starburst och de består av ädelstenar och vanliga spelsymboler. Det finns fem ädelstenar i olika färger och former, där den gula med diamantform ger högst utdelning med 60 mynt vid fem på en vinstlinje. De andra två standardsymbolerna är inspirerade av äldre enarmade banditer då de består av en sjua och en bar-symbol. Dessa två betalar högst, sjuan ger 120 mynt vid fem och bar-symbolen ger 250 mynt vid fem stycken på en vinstlinje.

Som vi tidigare nämnde har Starburst inte en massa specialsymboler och specialfunktioner, det enda den har förutom de sju standardsymbolerna är en wild-symbol. Wild-symbolen är en gnistrande stjärna i olika färger och det är den som aktiverar de andra funktionerna som finns i slote, detta kommer vi berätta mer om snart. Temat i Starburst är som sagt rymden, bakgrunden är tagen från yttre rymden där du kan skymta stjärnor och utkanten av en planet. Dessutom rör sig bakgrunden lite vilket höjer spelupplevelsen.

Bonusfunktioner

Starburst är väldigt populär trots bristen på specialfunktioner. Det finns varken free spins eller bonusspel i denna slot. Det som finns är dock den stjärnformade wild-symbolen som fungerar som ett substitut för alla andra symboler. Den ersätter alltså alla sju standardsymbolerna och bidrar till större vinstchanser. Wild-symbolen kan endast dyka upp på hjul 2, 3 och 4 och den har även lite speciella funktioner i Starburst slot. Wild-symbolen kan nämligen ge dig upp till 3 re-spins med riktigt stora vinstchanser.

Om en wild-symbol stannar på ett hjul så expanderar den över hela hjulet och ger dig ett re-spin. Om du sedan får ännu en wild-symbol på hjulen under ditt re-spin får du ännu ett re-spin och då med två vilda hjul. Detta kan också ske en tredje gång vilket gör alla de tre mittersta hjulen vilda vilket kan ge en riktigt hög vinst med rätt symbolkombinationer. Detta är en enkel men spännande funktion som ger Starburst sin charm som lockar spelarna.

Sammanfattning

Starburst är en enkel slot som ändå har blivit en av de populäraste på internet. Den lanserades 2012 av NetEnt och tar dig med på en rymdresa bland ädelstenar och andra symboler. I Starburst kan du vinna på båda hållen vilket är en trevlig funktion som gör vinstchanserna dubbelt så stora. Du kan satsa både högt och lågt i Starburst vilket gör att sloten passar alla typer av spelare oavsett plånboksstorlek. I bankgrunden hörs en behaglig ljudslinga som passar bra in i temat.

Starburst har en wild-symbol som står för alla specialfunktioner. Den både ersätter andra symboler, expanderar på hjulen och ger re-spin. Den är alltså nyckeln till de stora vinsterna så håll utkik efter den gnistrande, färgglada stjärnan när du spelar på Starburst. Om du gillar spännande bonusspel och free spins så är detta kanske inte rätt slot för dig, men vi tycker ändå att den är värd att prova. Miljontals spelare världen runt kan ju inte ha fel och Starburst är med all rätt den populäraste sloten online.