Är du ett fan av filmen “Da Vinci Koden”? Då är detta en slot du inte får missa. I The Secret Code Slot får du följa med på ett mystiskt äventyr där din uppgift är att knäcka en hemlig kod, precis som professor Robert Langdon gjorde i Dan Browns succébok. Bakom denna spännande slot ligger inga mindre än NetEnt, den svenska jätten inom spelutveckling. Spelet lanserades så tidigt som 2010, men erbjuder ändå utmärkt grafik och en unik spelupplevelse.

Uppsättningen är klassisk – här spelar du på 5 hjul som har 3 rader symboler. Vinstlinjerna går att justera och är 20 till antalet. Naturligtvis är spelet kompatibelt med alla enheter och operativsystem, vilket betyder att du kan spela när och vart som helst. För att kunna lösa spelets mystiska kod enklare har du många fördelaktiga bonusfunktioner till din hjälp, bland annat wilds och scatters. Har du vad som krävs för att knäcka den hemliga koden? Läs mer om hur du spelar nedan.

Insatser och vinstlinjer

Insatserna i The Secret Code Slot ställer du enkelt in via den smidiga kontrollpanel NetEnt försett dig med under spelplanen. Här kan du välja en passande insatsnivå, mellan ett och tio, samt ett myntvärde som de mynt du spelar med ska ha, mellan 0,01 och 0,50. Spelet passar både den som gillar att satsa högt och lågt, vilket är en stor fördel. Via kontrollpanelen håller du även ett öga på hur mycket pengar du har kvar i spelkassan samt hur mycket du har vunnit.

Vinstlinjerna är som vi nämnde ovan 20 till antalet och i The Secret Code Slot kan du faktiskt ställa in hur många linjer som ska vara aktiva under varje snurr. Ju fler linjer du aktiverar, desto större är chansen att snurra fram en vinst. Idag är det vanligare med låsta vinstlinjer som alltid är aktiva, men många äldre slots har fortfarande rörliga vinstlinjer vilket många spelare garanterat uppskattar. Maxvinsten i The Secret Code Slot ligger på 40 000 mynt.

Symboler

Temat i The Secret Code Slot är baserat på mystik och hemliga sällskap. Därför är det inte konstigt att många av de symboler som dyker upp på hjulen kommer i form av mystiska tecken av olika slag. Du kan dock även skymta ringar i olika färger, ett timglas, ett förstoringsglas, en detektiv, en kvinna som ser ut att veta mer än vad hon säger och en herre som håller i ett pappersark. Hela slotten andas mystik och hemligheter!

Grafiken är i vanlig ordning strålande och symbolerna kompletterar det övriga temat väldigt bra. Vilka symboler som har högst respektive lägst värde kan du se i spelinformationen under fliken “Paytable”. I övrigt gäller det att snurra fram vinnande kombinationer från vänster till höger på spelplanen, du kan alltså endast vinna åt ett håll. För att göra detta enklare har du dock en rad intressanta bonusfunktioner och symboler till din hjälp, bland annat scatters, wilds och ett intressant bonusspel.

Bonusfunktioner

The Secret Code Slot bjuder på flera intressanta funktioner som kan ta dig ett steg närmare kodens lösning. En klassisk wild hjälper dig att skapa vinster enklare, då den ersätter andra symboler för att skapa högsta möjliga vinst. Den enda symbolen wilds inte kan ersätta är scatters. Skulle en wild dyka upp på hjul 2, 3 eller 4 kommer den dessutom att expandera och täcka hela hjulen om den ingår i en vinnande kombination. Free spins aktiveras som vanligt av tre eller fler scatters.

Under free spins-läget kan du dessutom få en multiplikator på upp till x20. Får du ytterligare tre scatters under free spins-läget kommer Free Spins Bonus Collector aktiveras, där du får välja mellan olika stenar för att belönas med en Free Spin Bonus. Det finns även ett bonusspel som aktiveras när minst 3 bonussymboler hamnar på hjul 3, 4 eller 5. Då förflyttas du till ett rum där fem statyer håller i skattkistor och din uppgift är att låsa upp rätt kista för att hämta hem vinsten.

Sammanfattning

Om du är ett fan av mystik, koder och hemliga sällskap är detta en slot som måste prövas. Här får du följa med på ett spännande äventyr i äkta Dan Brown-anda och hämta hem vinster genom att försöka lösa hemliga koder. Till din hjälp har du expanderande wilds, free spins och ett bonusspel där du kan vinna extra stort och fylla din spelkassa. Ta gärna med dig äventyret på språng, då spelet fungerar på alla enheter och med alla olika operativsystem. Den enda nackdelen med detta spel är att det har några år på nacken, vilket speglas i dess grafik. I övrigt bjuder spelet på det mesta – allt ifrån spännande bonusfunktioner till rörliga vinstlinjer. Med tanke på att det är NetEnt som ligger bakom spelet kan du räkna med att det håller hög kvalitet, både när det gäller vinstmöjligheter och spelupplevelse. Kan du knäcka den hemliga koden och bli nästa storvinnare? Ta reda på det i The Secret Code Slot!