Space Wars Slot är en slot ifrån NetEnt som lanserades under 2013 och som kom att bli en riktig favorit bland sci fi-intresserade casinospelare! Det finns en anledning till varför NetEnt är en av vår tids främsta spelutvecklare och den spelupplevelse som erbjuds i Space Wars Slot speglar detta. Detta är en 3D-slot med strålande grafik som innehåller en rad intressanta bonusfunktioner. Du spelar på 5 hjul och 4 rader och du har så mycket som 40 fasta vinstlinjer.

Själva spelplanen är belägen långt ute i rymden där utomjordingar krigar om vem som ska bli den slutliga härskaren i galaxen. Din uppgift är att hämta hem rikedomar mitt under detta krig. Till din hjälp har du bland annat en wild-symbol och re-spins, vilket ökar både vinstchanserna och spänningen i spelet. Space Wars Slot bjuder helt klart på underhållning i toppklass och självklart kan du njuta av detta rymdäventyr även i mobilen eller på surfplattan. Läs mer om vad sloten har att erbjuda nedan!

Insatser och vinstlinjer

Insatserna i Space Wars Slot är minst sagt varierade. Om du är en storspelare kan du glädjas över att maxinsatsen per snurr ligger på 2 000 kronor. Samtidigt passar sloten minst lika bra för dig som gillar att spela med små insatser för att låta det roliga att vara längre. Minsta insats är nämligen 4 kronor. Du justerar dina insatser snabbt och enkelt med de knappar som NetEnt försett spelarna med under spelplanen. Hitta en lämplig insatsnivå mellan ett och tio och ett myntvärde mellan 0,01 – 0,50.

Vinstlinjerna i denna slot är ganska många till antalet, närmare bestämt 40 stycken. Det är fler än vad majoriteten av spelautomater har. Detta beror dock såklart på att du spelar med en extra rad till dina fem hjul, för i vanliga fall spelas slots främst på tre rader. Vinstlinjerna är fasta och kan inte ställas in manuellt för att skapa en anpassad insats. Samtidigt är detta förmånligt eftersom du alltid spelar med maximalt antal vinstchanser i Space Wars Slot.

Symboler

Ett rymdäventyr som detta bjuder självklart på en rad utomjordiska symboler. NetEnt lägger alltid stor vikt vid att skapa högkvalitativa och passande symboler och i Space Wars Slot har de till och med valt bort de klassiska spelkortssymbolerna för att det ska en mer autentisk spelupplevelse. Här finns bara utomjordingar i olika färger och former samt en traditionell wild-symbol. Extra roligt är det att symbolerna blir rörliga när de inkluderas i en vinstkombination, då detta tillför mer liv till spelet.

Precis som vanligt finns det symboler som är extra fördelaktiga att skapa vinnande kombinationer med, då de kommer att ge dig riktigt höga vinster. I Space Wars Slot är det den rosa kristallen du bör hålla ögonen på eftersom fem sådana symboler ger dig en hisnande belöning på 1 000 mynt. Spelar du med maxvinsten kan du bara föreställa dig hur mycket pengar detta kan bli! Vilka de minst värda symbolerna är i sloten är enkelt att upptäcka – det är såklart de mindre utomjordingarna.

Bonusfunktioner

Space Wars Slot är en ganska enkel slot när det kommer till bonusfunktioner. Här finns faktiskt bara två stycken, men nog är de både spännande och fördelaktiga. Först och främst hittar vi en wild-symbol som är enkel att upptäcka på hjulen då den kommer i form av texten “wild”. Med hjälp av denna symbol kan du vinna mer och oftare, då symbolen ersätter alla symboler för att skapa en vinnande kombination. Wilds kan dock endast dyka upp på hjul 2 och 4.

Nästa funktion ger dig re-spin i samband med att du snurrar fram vinster på hjulen. De utomjordingar du får flest av sugs in i ett rör och dyker upp på spelplanen i samband med ditt re-spin. Med andra ord är du i princip garanterad vinst två omgångar i rad. Denna funktion är extra förmånlig om du lyckas skapa en vinst med hjälp av de rosa kristallerna – då kan du räkna med att det kommer att klirra till i spelkassan.

Sammanfattning

Space Wars Slot är ett populärt NetEnt-spel som bjuder på ett äventyr i yttre rymden. Här får du möta utomjordingar av olika slag som kämpar om makten i galaxen. Du spelar på en något annorlunda spelplan med 5 hjul och 4 rader samt 40 fasta vinstlinjer. För att kamma hem vinster snabbare och enklare har du wilds och re-spins till din hjälp. Om du vågar kan du dessutom slå på stort och satsa hela 2 000 kronor per snurr!

Det finns dock vissa svagheter i denna slot, trots att den levererar strålande grafik och en i övrigt trevlig spelupplevelse. Dels finns inget bonusspel, vilket kan göra många spelare lite besvikna, och det går heller inte att vinna free spins med hjälp av scatters. Med andra ord är detta en slot som är ganska tom på specialfunktioner, men om du gillar sci-fi är den definitivt värd en omgång. Vem ska bli den slutliga härskaren över rymden? Ta reda på det i Space Wars Slot!