Sparks är en slot som släpptes av den svenska spelleverantören NetEnt år 2015. Den har ett rymdtema med neonfärger och påminner en del om den populära sloten Starburst från samma spelutvecklare. Dock är maxvinsten lite högre i Sparks med sina 80 000 mynt. I denna slot kan du även satsa riktigt högt, hela 4 000 kronor per snurr. Du väljer själv om du ska vinna bara från vänster eller från båda hållen, insatsen är densamma vilket du än väljer.

I Sparks finns det inte så många funktioner, det som finns är en expanderande wild-symbol och en vanlig wild-symbol. Det är alltså en enkel och avskalad slot, som samtidigt är väldigt vacker och magisk att spela på. Det är lätt att bli hänförd av de skinande symbolerna och bakgrundsmusiken. Dessutom ändras bakgrunden beroende på om du spelar med vinster räknade från ett eller båda hållen. Det är bara att välja vilket, sedan ställa in myntvärde och insatsnivå och börja spela.

Insatser och vinstlinjer

Sparks har fem hjul, tre rader och 20 stycken fasta vinstlinjer. Du väljer själv om vinstlinjerna endast ska räknas från vänster till höger eller om “win both ways” ska vara aktivt. Vilket du väljer gör ingen skillnad i insatsen. Insatsen ställer du in med hjälp av myntvärde och insatsnivå, myntvärdet går från 0,01 upp till 2,00 och det finns 10 insatsnivåer. Som minst kan du satsa 2 kronor per snurr och som mest kan du satsa så mycket som 4 000 kronor för ett snurr.

När det kommer till vinstmöjligheterna i Sparks så kan vi börja med deras RTP som ligger på 96,54 procent och volatiliteten klassas som låg. Detta betyder många små vinster och passar därmed de spelare som inte vill vänta för länge mellan vinsterna. Maxvinsten i sloten är som vi tidigare nämnt på 80 000 mynt och med rätt insats kan det bli en hel del pengar. Skillnaden när du spelar med vinst åt båda hållen är att symbolerna är värda hälften vid vinst, än vid vinst åt ett håll.

Symboler

Det finns tio stycken standardsymboler i Sparks och de är alla lysande i olika färger. De fem som betalar lägst är spelkortsvalörerna 10, J, Q, K och A. De fem högre betalande symbolerna är färgglada, lysande figurer i olika färger och former. Om du spelar med win both ways aktivt så ger den röda krumeluren 200 mynt vid vinst med fem stycken. Om du spelar med vinstlinjerna räknade endast från vänster till höger så ger den istället 400 mynt vid vinst med fem stycken.

Specialsymboler finns det inte så många av i Sparks Slot, det finns nämligen bara två stycken. Dessa två är båda wild-symboler. Den vanliga wild-symbolen är ett W i en blå lysande cirkel och den kan dyka upp på alla hjul. Sedan finns det expanding cloning wilds som är ett W i en orange lysande cirkel. Denna kan komma på hjul två och fyra och den fungerar inte bara som ersättning för alla andra symboler utan den har också en kloningsfunktion.

Bonusfunktioner

Sparks är en slot som inte har så många bonusfunktioner. Den har faktiskt inga re-spins, inga free spins och inget bonusspel, men ändå är den spännande och rolig att spela på. För det första har den en wild-symbol som kan komma på alla hjul och som ersätter alla tio standardsymbolerna för att skapa vinnande kombinationer. Sedan finns det en speciell wild-symbol som endast kan komma på hjul 2 och 4, och om du har riktig tur så kommer den på båda hjulen på samma gång.

Denna speciella wild-symbolen är en expanding cloning wild, som för det första expanderar på hjulet för att ge större vinstchanser. Inte nog med det så klonar den även symbolen på hjulet till vänster om den till hjulet till höger om den, vilket ger garanterad vinst. Om du får en expanding cloning wild både på hjul två och fyra får du därmed en vinst med fem matchande symboler vilket kan resultera i en riktigt hög vinst om det är en högbetalande symbol som klonas.

Sammanfattning

Sparks är en spelautomat från NetEnt som påminner lite om deras stjärnskott Starburst. Du kan välja om vinster ska räknas bara från vänster till höger, eller från båda hållen. Vinsterna blir lägre om du väljer det senare. Insatserna har en enorm bredd där lägsta insatsen är 2 kronor per snurr och den högsta insatsen ligger på 4 000 kronor för ett enda snurr. Denna slot passar med andra ord alldeles utmärkt för storspelare. RTP är hög i sloten och volatiliteten är låg. Det finns inte en massa bonusfunktioner i Sparks, vilket gör att den inte passar alla spelare. Det enda som finns är wilds och funktioner som tillskrivits dessa. Det kan göra att sloten verkar tråkig, men det är den inte. Den bjuder på en härlig spelupplevelse med sitt fina, gnistrande tema med passande grafik och ljud. Vi tycker att Sparks är en trevlig slot, speciellt om du spelar för att slappna av. Prova på den redan idag och se vad du tycker.